Bejelentéskismagyarfocilaz
"Hosszú útra mentem, de itt közel járok..." (HBB)

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Hírek
Vasas - KTE 2-4 (0-3)

Magabiztos győzelem.

Újra kupadöntőben a KTE. Debrecen - KTE 1-1

Az egyenlítő gólunkig is csak a leginkább elfogultak izgultak egy picit - vagyis egy picit mi is izgultunk -, ám amikor Savic tanári labdáját követően Tököli eldöntötte a továbbjutást, végképp megnyugodtunk. A "Mit ér a kupadöntő, ha Liga?" kérdés felvetésekor jusson eszünkbe például a pár héttel ezelőtti Liverpool-Cardiff City csodálatos League Cup final, és örüljünk, hogy az idén újra kupadöntőben szurkolhatunk, ráadásul itthon. (S hogy ennek például mi a folyománya? Hát például az, hogy a kényelmes megoldás miatt nálunk például immáron a család összes nőtagja bejelentette részvételi szándékát.)

KTE - Haladás 2-2

Rendkívül indiszponált játékvezetés mellett a gyenge színvonalú, mégis küzdelmes mérkőzés a gólváltásoknak köszönhetően voltaképpen elszórakoztatta a publikumot. Az eredmény igazságos. 1-0, (Lencse) 1-1, 1-2, 2-2 (Tököli).

KTE - Debrecen 4-0

Az ember ímmel-ámmal, félszívvel, logisztikázza ki, hogy a sípszóra kiérjen, - mert ez csak Ligakupa, és bár elődöntő, de akkor is csak odavágó a Debrecen ellen -, aztán úgy tér haza, hogy fél lábbal már a következő kupadöntőben van a csapat, és bár csak Ligakupa, tehát pacal helyett csak paprikás krumpli, de a paprikás krumpli is jó, ha éhes az ember. Csak most már aztán főzzük is meg.

Honvéd - KTE 1-4

Egyszerű játék ez. Hátul nem kell gólt kapni, elöl néhány helyzetet be kell rúgni. Csattanós válasz ez a károgóknak - vagyis nekem is. Carry on!

KTE - Pécs 1-2

A 22. másodpercben már vezettünk, 10 perc 43 másodperc után már ők vezettek. Ezután nyolcvan percen át erőlködtünk, elképzelés, átütőerő nélkül. Igazságos az eredmény.

Debrecen - KTE 2-1

Óvatosan kezdtünk, aztán egyre bátrabbá váltunk. Én tévében nézve úgy éreztem, az egyik pontra rászolgáltunk volna.

KTE - MTK 1-0

Ligakupa: KTE - MTK 1-0. Összesítésben 3-2. Akik becsülettel végigfagyoskodták a mérkőzést, azok jutalma egy Litsingi-gól volt a 79. perc táján. Továbbjutásunk csak addig a néhány másodpercig forgott veszélyben, amikor az első félidőben egy vendégfejes után a labda gondolkodott, hogy a jobb alsó sarkunkba pattanjon vagy mellé.

KTE - Diósgyőr 1-0

A 6. másodpercben megítélt büntetőből szerzett góllal értékes három pontot szereztünk egy alacsony színvonalú, küzdelmes mérkőzésen.

Debrecen - KTE 1-1 (0-1)

Becsülettel harcoltak a fiúk, sokáig csak egy gólra voltunk a továbbjutástól, a párharc tehát végig kiélezett volt, ezt elsősorban a Debrecenbe ellátott szurkolóink meg is érdemelték. Tehát mégiscsak az odavágó második félidejében látott brigád a mi csapatunk.

KTE - DEbrecen 1-2 (0-2)

Kínkeserv a köbön. Néző korábban kibolondítva, tragikomikus gesztus, homályos jövő, the rest is silence.

KTE - DEbrecen 1-2 (0-2)

Kínkeserv a köbön. Néző korábban kibolondítva, tragikomikus gesztus, a jövő homály.

Kaposvár - KTE 2-1

Vert sereg kapott ki Kapos büszke várában.

KTE - Paks 0-1

Mumusunk lett a Paks. Megérdemelten szenvedtünk vereséget egy sokáig 0-0-ásnak kinéző mérkőzésen az idei év leggyengébb játékával. A teljes csapat betlije ellenére Németh Gábort mégis muszáj kiemelni: nélküle már az első félidőben komoly hátránnyal fordultunk volna. Angol szakértőnk véleménye: This game was difficult to lose but we succeeded. (Ezt a meccset nehéz volt elveszíteni, de nekünk sikerült.)

Ligakpua: KTE - Szolnok 0-0

A Ligakupa jelenlegi fázisában már mindkét brigádnak mindegy volt. Olyan is volt. De a szurkoló nem teheti meg, hogy nem megy ki. (Még ha szét is fagy.)

KTE-Siófok 3-2 (1-2)

Nehéz, de megérdemelt győzelem.

Újpest - KTE 3-1

First half was disappointing, but we dominated after the equaliser and deserved another goal. That said, there was more than one penalty that could have been given to Ujpest, so ultimately, we deserved a point from this game and were unlucky to come away with nothing. My MotM: Maynard for his work in both attack and defence. Good effort boys! Hajra KTE! (Matt Bruce) Hajtott a csapat, eldőlhetett volna így is, úgy is. Sajnos úgy dőlt el.

KTE - Pápa 3-0

Helyenként parádés játékkal, megérdemelten győzött a KTE, s a tabellán eddig nem látott magasságba emelkedett. Sivic és Savic újfent bizonyította, hogy erről a sportágról ők tudják a legtöbbet Magyarországon. De a meccs embere ismét Bori Gábor volt.

Videoton - KTE 0-2 (0-0)

Fegyelmezett, jól szervezett játékkal bravúros, megérdemelt győzelem a bajnok otthonában. Radanovic csúsztatott, Savic bombázott.

Rába ETO - KTE 4-0

Nagyon kikaptunk. Mit lehet erre mondani? Azt, hogy jobb a Rába ETO vendégeként szarrá veretődni, mint Szentesen küszködni a második ligába való feljutásért. Ja, és a Ribánszki nem kapus. Aranyos fickó, imádom, bármikor beszélgetek vele, főzök rá, de nem kapus.

KTE - Ferencváros 1-0

A vendégcsapat jól megszervezte a védekezését. Ennek ellenére többgólos hazai győzelem is születhetett volna, mivel azonban a helyzetek kimaradtak, a végén örülhettünk a győzelemnek a minden mindegy alapon kitámadó fővárosiak ellen.

ZTE - KTE 1-1

Döntetlen a sereghajtó vendégeként. Vezettünk is, aztán a végén tíz emberrel támadtunk. A netes tudósításokból ítélve.

KTE - Vasas 1-1

Nagy nehézségek árán sikerült feltörni a Vasas védelmét. Ha a helyzeteket berúgjuk, simán megvan a meccs. Aztán a némi bíróig segédlettel megtámogatott Vasas úgy fölbuzdult, hogy a végén az iksznek is örülhettünk. Az az érzésem, hogy szerdán veszítettük el ezt a két pontot, amikor tíz emberrel mindent elkövettünk a győzelemért.

Haladás - KTE 2-2

Így a távolból, látatlanban bravúrosnak tűnő pontszerzés, értékesnek tűnő pont.

Haladás - KTE 2-2

Így a távolból, látatlanban bravúrosnak tűnő pontszerzés, értékesnek tűnő pont.

KTE - Honvéd 3-1 (1-1)

Közönszégszórakoztató, izgalmas mérkőzésen megérdemelt győzelem.

Pécs - KTE 2-2

Nem láttam a mérkőzést, csak a vitibeten követtem a számokat, (elég fárasztó volt), tehát elfogulatlanság nélkül jelenthetem ki: két pontot Pécsen hagytunk.

KTE - Debrecen 0-1

A vendéggyőzelem igazságtalannak tűnhet, de nem érdemtelen.

Ma este:

KTE - Debrecen.

Diósgyőr - KTE 1-2

Nyertünk, az a lényeg, a többire fátylat.

KTE - Kaposvár 4-0 (3-0)

Bohózatba illő bíráskodás mellett - számomra - váratlan gólparádé.

Aktobe - KTE 0-0

Siófokon tudtam követni, neten, egy étteremben, de büszkén KTE póló/sálban. Hogy egy kedves ismerőst idézzek: állva haltunk meg.

Paks - KTE 3-2

A tribünön 3-1 után aggodalom által vezérelve már azon malmoztunk, hogy ez milyen siralmas, hogy a védelem átjáróház, meg hogy a támadójáték esetleges, ehhez képest meg simán döntetlen is lehetett volna.

Kecskeméti TE - Aktobe 1-1

Dühömben fogalmazott fogadalmamat megszegve, gyermekeimet nyaralásban cserbenhagyva mégiscsak hazajöttem a mérkőzésre. Nálunk jobb csapat ellen csíptünk meg egy értéktelen döntetlent. (Hogy Dosso mit keres a kezdőben: rejtély. Mondjuk nálam az Ebala is a "köszönjük, Emese kategória.)

A kupafőpróbán Kecskeméti TE – Videoton 0-1 (0-0)

Az első félidőben a vendégeknek állt a zászló, nyomasztó volt a vendégfölény, úgy a 60. perc után inkább nekünk, 10 emberrel szemben már helyzeteink is voltak, őket kihagytuk, aztán egy szép egyéni villanás döntötte el a meccset. (A tűzijátékot eme malőrből kifolyólag nem vártuk meg.) Semmi gond, a májusit kellett megnyerni.

KTE - Gloria Bistrica 1-1 (1-0)

Előkészületi mérkőzés. Főoldalon beszámoló.

KTE - Vojdvodina 1-2

Előkészületi mérkőzés. Főoldalon beszámoló.

KTE - Losonc 4-1

Előkészületi mérkőzés. Szombaton Vojvodina.


Szavazás


Nyissunk rovatot a tippmixnek, dicsekedni, bút megosztani

2011. december 24. Pár perccel éjfél előtt Az egyik karácsonyi ajándék tippmixből gyógyulóknak nem ajánlott Én magam választottam ki a bőséges kínálatból az Én Pónim című cseh társasjátékot, tudván, kislányaimnak manapság a póni a mindene. A lányos apuka gyorsan megtanul a kislányai fejével gondolkodni, és nem beletörődik, hanem boldogan fogadja sorsát. (Ez azért nem zárja ki azokat a pillanatokat, amikor az ember a játékboltban néhány pillanatra elmereng és felsóhajt a coltok, pisztolytáskák láttán, a gombfocicsapatokat pedig meg is nézi, tudván, hogy hiába hagyott fel húsz éve a gombozással, létezik két csapat, amelyet habozás nélkül megvenne. Az egyik a Wolves, a másik pedig egy kiskunsági illetőségű magyar.) Na szóval, táblát ki, figurák kioszt, hadd induljon a játék, a szabályokat meg majd közben, fő az önbizalom. Én az első körben mindjárt egy egyessel nyitottam, így a játékban debütáló lépésem egy dobókockás mezőre vezetett. Azt hittem, még egyet kell dobni, feleségem gyorsan leállított, hadd olvassa már el a szabályt! Igaza volt. Hogy mi itt a feladat? Ezt muszáj idemásolni. Nem hittem a fülemnek: „Páros vagy páratlan” – Ha erre amezőre lépsz, eldöntheted, hogy akarsz-e fogadni. … Ha vállalod a kockázatot, tedd meg 5 Pónikorona értékű tétet. Mondd hangosan, hogy páros vagy páratlan, annak függvényében, hogy mit gondolsz, a következő dobás értékéről, majd dobj a kockával. Ha eltaláltad, akkor a tét kétszeresét kapod, ha nem, akkor az istállóba kerül a pénzed.” Vidáman rikkantottam, azonnal fel is tettem az öt pónikoronát, és helyesen tippeltem, úgyhogy rögtön az elején kasszíroztam. Bizonyos dolgokban túlságosan tájékozott nagyobbik kislányom azonnal megjegyezte, hogy ez hasonlít a tippmixre. Amikor legközelebb tévedtem ilyen fogadó mezőre, meg is jegyeztem, hogy hej, már csak az kéne, hogy ne csak 5 pónikoronát lehessen föltenni, hanem tetszés szerint akármennyit. Erre a kislányom: akkor már teljesen olyan lenne, mint a Tippmix. Egyébként nagyszerű játék. A Gazdálkodj okosan családnál reálisabb, tehát tönkre is lehet benne menni, a parti fél órán belül lemegy, de mégse akkora nagy gazdasági tektonikus mozgások zajlanak itt, mint mondjuk a Monopoly-ban. Korrekt, a helyzetet reálisan értékelő cesh megoldás. (Jó, hogy olyan mező nincs, hogy és most bevághatsz egy korsó sört.) 2011. április 2. Tippmix Murphy törvények - első terítés Vin Cze kínai filozófus axiómája A tippmix nem mérlegel, nem jutalmaz, nem büntet. Attól, hogy tegnap rúgott ki a csajod, ma nem fogsz nyerni. Attól, hogy tegnap rúgtak ki a munkahelyedről, ma nem fogsz nyerni. Kiterjesztése: Ha tegnap csajoztál be, akkor ma naná, hogy nem fogsz nyerni. Ha tegnap vettek fel egy jól fizető munkahelyre, akkor ma naná, hogy nem fogsz nyerni. Proust megállapítása: Miért lenne más a holnap, mint a tegnap, hiszen abból jő. A Jokerit-féle állandó (Proust megállapításának az alkalmazása): Ha a Jokerit Helsinki eddig még mindig megszívatott, akkor semmi okod megtenni azt gondolván, hogy az nem létezik, hogy még egyszer meg fog szívatni. A Mehmet Emmet féle megfigyelés Ha megteszed a Galatasaray-t idegenben, egy nevenincs csapat ellen 1.41-es szorzóval, simán le fognak zakózni, 2-0.ra, Ha nem teszed meg a Galatasarayt idegenben egy nevenincs csapat ellen 1.41-es szorzóval, 4-0-ra nyernek és hülyének fogod érezni magad. A Yorkshire-i axióma Ha a toronymagas favorit Leeds-et az FA kupában handikeppel teszed meg a második mérkőzésen 1-esre egy kedves angliai falucska hetedik ligás csapata ellen, akkor a rendes játékidő végére kialakult 1-1 után a hosszabbításban fog 5-1-re nyerni. A Rohman féle etikai alapvetés Nincs olyan alacsony szorzójú sportesemény, amely eredményének az eltalálása miatt szégyenkezni lenne okod. Kochman Adalbert a frusztrációról Aki hetente egynél több este kénytelen alkoholhoz nyúlni, az nem alkoholista, csak neki több feszültséget kell levezetnie, több frusztrációt kell kompenzálnia, mint más embereknek, akik minden este nyugodtan tévézgetnek otthon, családi körben. Folyománya: Ha igazán szomjas vagy, az étel nem segít. Fülig Jimmy féle posztulátum Mindig az a kézenfekvő tipp, amit a szomszédod játszott meg. A szomszédod mindig a kézenfekvőt játssza meg. A „derűre ború” népi hölcsesség Székely Salamon féle alkalmazása: Telitalálatos szelvény után a következőn szelvényen egy, vagy nulla találatod lesz. Időbeni kiterjesztése: A Székely Salamon féle alkalmazás nem kikerülhető. Hiába vársz tíz napot, a következő szelvényeden akkor is egy, vagy nulla találatod lesz. A Jokerit-féle állandó és a Székely Salamon alkalmazás együttállása: A Jokerit eredményét csakis akkor fogod eltalálni, amikor az aktuális szelvényen az lesz az egyetlen találat. Chardin megfigyelése A listavezető hazai pályán soha nem veri meg az utolsót. Kivéve, ha nem tetted meg. Chardin explikációja A listavezető azért lehet listavezető, mert nem mindig teszed meg. Bodolsky örök elégedetlenség tétele Ha nyersz, akkor amiatt bosszankodsz, hogy nem tettél föl eleget. Könyves Kálmán tételének megfordítása Bundák márpedig vannak. Folyománya: Csak ki kell találni, hogy melyik meccset veszik meg, és milyen eredményre. A feladat tehát ugyanaz, mintha bunda nem létezne. Június 12. No comment 1. Dél-Afrika-Mehikó D 3,10 Megjátszott tét: 1000 Ft. Nyeremény: 3100 Ft 2. Uruguay-La France D 3,25 Megjátszott tét: 1000 Ft. Nyeremény: 3250 3. Dél-Afrika-Mehikó D 3,10 Uruguay-La France D 3,25 Eredő oddsz: 10.07500 Megjátszott tét: 1000 Ft Nyeremény: 10.075 Ft Június 9. Tippmix aforizma: A tegnapelőtti nyeremény már nem lelkesít. Tegnapi tenisz: bukta bukta hátán. Frecát idézem, némi szűkítéssel: az is bolond, aki teniszre fogad. Az ember gondosan agyal, erreföl a léha játékos lesérül, megfázik, elfárad, megunja és föladja. A kosárban meg kötelezném a fogadóirodákat, hogy minden meccset H: 2, V: 2 szorzóval adjanak, úgy lenne reális. Vagyis: Maradunk a calcio-nál. Június 8. Majdnem döntetlen-dömpinggel szerény kapás (Említésre kerül északi calcio, élő kosár-, illetve futólag: archív kosár- és röplabda) I. Az összetevők kiválasztása, avagy maga a tippelés "Hogyan kezdjek neki"? (T. S. Eliot) Tegnap a szerény kínálatot böngészve az ország majd minden pontján – van, ahol a gátakon küzdenek! - nyilván határtalan tanácstalanság lett úrrá a pénzüket kemény szellemi munkával csekély mértékben gyarapítani vágyókon, ami engem illet, én végül egy északi döntetlendömping mellett tettem le a voksot. Két finn, egy norvég és egy izlandi meccs lett kiszemelve. A Miklóska-mittudoménki, VPS-Haka, Start-Viking és a Fylkyr-Hermafjordita meccsekre azért csináltunk ¾-ben, négyszázért, az ördög nem alszik alapon egy 1, 2, 2, 1-es sort is, de úgy éreztem, hogy itt igazából ikszek várhatók. Úgyhogy megtettem mind a négyet ikszre is, a variációs lehetőséget növelendő egy Tanzánia elleni brazil győzelemmel megtámogatva. (Csak semmi handicappelés, nem bírjuk már az izgalmakat, vérnyomás csökkentőre vagyunk utalva, beérnénk hát egy egygólos brazil győzelemmel is.) (1-5 lett egyébként, ennyit az óvatosság, mint tényező értelméről a sportfogadás terén.) II. Közjáték, szó szerint, avagy: passzív bambulás helyett aktív sportolás ”Ne szájalj már annyit, hanem lőj!” (Karl May: Winnettou) Sok reményt ugyanakkor nem fűztünk hozzá, jelzi ezt az is, hogy az eredményeknek a Vitibet live oldalán példamutató szinkronitással megjelenő követése helyett a hirtelen ránk köszöntött első igazi nyári estét kihasználva inkább elmentem a kislányommal előbb egy gombóc fagyit elfogyasztani, majd kosárra dobálni egy közeli játszótérre. A hét éves palánta két hónapja kultiválja a kosárlabdát, az apa nagy örömére. (Azt nem mondanám, hogy nem futott át az agyamon, hogy ennél már csak az lenne szebb, ha női futballcsapatba vágynak, és akkor a felső lécet próbálhatnám döngetni valamelyik játszótéren, de ez csak az örök elégedetlenség futó rezzenése volt: az is határtalan örömmel tölti el az apai szívet, hogy a kislány a számára megfelelő távolságból egészen imponáló biztonsággal dobálja a kosarakat. (!) A játszótéren iszonyú magasan van a kosárpalánk, így a kislányom – kénytelenségből, mert alig bír odáig felhajítani - egészen közelről dobált, de továbbra is biztató százalékban. Örülök, hogy korán kezdi, én sajnos csak gimis koromban kezdtem, akkor indította újtára az új testnevelő tanár a suliban a kosárlabdát, úgyhogy az első suliválogatottnak ennek köszönhetően tagja is voltam, mint irányító. Mi voltunk a basketball úttörői a katolikus gimnáziumban, úgyhogy amikor először léptünk fel a Városi Sportcsarnokban – ahol a nagyok is, ahol a 80-as években láttam a duda előtt a Felföldit a Szolnok ellen győztes kosarat dobni a félpályáról, (a Szolnok ezzel maradt le a felsőházról), ahol a KSC röpicsapata – Kanyári, Járosi, Kocsis, Demeter, Szabó Zoltán - lett bajnok az orrom előtt - egy hármas tornán, az ÉZI-vel és a 623-as számú szakmunkásképzővel szemben, (későbbi munkahelyem, a föntebb említett Felföldi ott járt nálam fogadóórán, szülői minőségben, csak lestem, de mondtam neki, hogy azt a Szolnok ellenit: láttam), 70-13-ra és 90-20-ra kaptunk ki, viszont a mi harminchárom pontunkból kilencet én dobtam. Manapság viszont mintha jobban menne a kosárra dobás, mint annak idején. Olyannyira, hogy tegnap, amikor két – ha jól vettem ki a szavaikból, mezővárosunk másik ipari szakközepe, a 607-es volt diákja – is megjelent az egy szem palánknál, egy-két dobás után megkérdezték, hogy ön játszott valahol? A magázás szíven ütött, a kérdés viszont természetesen hízelgett, de szerényen elhárítottam, hogy á, dehogy. (Közben gondolatban nőttem harminc centit, örömben rá is gyújtottam, viszont ehhez el kellett hagynom a játszótér területét, ez azonban csak növelte a sikerélményt, egy a kerítés fölött kitévedő labdát ugyanis nem sokkal később a kerítésen kívülről hintettem be a kosárba.) III. Hiába húztuk-halasztottuk: végül mégiscsak kezdetét veszi az aznapi utolsó műszak „The situation’s getting serious…” (Supertramp) Miután hazaértünk, és kipihegtük magunkat, akkor azért már persze, hogy rápillant az ember a Vitibetre, este ugyanis már nagyon erős akaraterő szükségeltetnék ahhoz, hogy az ember ne tájékozódjon. Két esetben utálatos ez a dolog, amikor az ember a szelvényét (-nyeit) az egyébként nem egy időben kezdődő meccsek zajlása közepette ellenőrzi: ha nem jönnek az eredmények, és ha jönnek az eredmények, harmadik eset nincs. (Mielőtt ezt elmagyaráznám, a pillanatnyi helyzetjelentés: A vitibet oldal megnyitásakor kiderült, hogy a brazil meccs megvan, és a Miklóska is hozta az ikszet. A Start-Viking is ikszre áll, ráadásul már a hosszabbításban járnak, a Haka ellen viszont vezetnek. Az izlandi persze még sehá. Ott későn kezdenek, tán le se megy a nap.) Akkor tehát a rövid magyarázat: Mottó: „Így se volt jó, úgy se volt jó, sehogyan se volt az jó.”(Népdal, ráadásul az „A Bundának nincs gallérja” című, de a cím sportra utaló tartalma kivételesen nem szándékos célzás, hanem puszta véletlen) 1. Miért rossz, ha rossz? („…így se … jó…”) Miért őrjítő az első eset, ha nem jönnek az eredmények? Tegyük fel, hogy van egy öt meccsből álló tippsorunk, amely egy izlandi (IVB?, Valur?) vagy olasz B ligás (Vicenza?) meccs miatt este későn, tizenegy óra tájban, illetve egy NHL vagy NBA meccs miatt akár holnap reggelre zárul le. Talán még az is megérti, aki életében nem tippmixelt, hogy nincs demoralizálóbb annál, hogy a tippsorunkról már az első két meccs elment, így aztán a többi eredménye már kora este, késő délután irrevelánssá is vált. Az ember ilyenkor először veri a fejét a falba, másodszor meg elindulna megtenni a maradék három meccset egy új szelvényen, de már késő, a fogadóirodák – érthetetlen és felháborító módon – zárva vannak. 2. Miért rossz, ha jó? („…úgy se … jó”) Miért őrjítő a második eset, ha jönnek az eredmények? (Közben a Start-Vikinget le is fújták, úgyhogy máris konkrét adatokkal tudom illusztrálni a problémát.) Tehát. Megvan a brazil győzelem, megvan a Miklóska és a Start-Viking iksz, a Haka közben bukovári, az ellenfél már 2-0-ra húz. (Északi, négy ötszáz éves kőkemény puritán, protestáns etikán nevelkedett nemzeteknél ritkaságszámba megy a nagy hátrányból történő csodás talpra állás és fordítás). Tizennyolc-ezret tehát már nem nyerünk; ugyanakkor megjegyezzük, hogy a Haka-tippek és a siker nálam nem szinonímák, vagyis ezt a brigádot a jövőben nem árt hanyagolni. A képlet tehát a következő: az utolsó, Fylkyr-Hermafjordita nem lesz döntetlen, és a nyereményünk akkor egy ezres, vagyis pénz nagyjából az ablakban, vagy mégis iksz lesz, és akkor kasszírozunk hatezret. 3. What’s going on? (4 Non Bondes, magyarán, helyzethez illesztendő ferdítve: mi folyik ott?) És ezek után már hiába próbál az ember dolgozni vagy olvasni vagy tévézni vagy internetezni, folyton ott motoszkál fejében, hogy de mi folyhat azon a meccsen. Az asszony lefoglalta a gépet, úgyhogy csak tizenegy, tehát a lefújás után volt alkalmunk tájékozódni, amikor is kiderült: a sors ezúttal kegyes volt. A Fylkyr-Hermafjordita 2-2 lett, egy-egy piros lappal fűszerezve, (de jó, hogy közben nem néztünk bele), úgyhogy hatezer forint körüli a nyeremény. Nem egy látványos anyagi felvirágzás, de – ugye nem kell mondanom: - ennyivel minden nap beérnénk. Utóirat: 6300-at hozott az északi turné. Ebből nyolc kilót visszaforgattunk teniszbe, nyolcat kosárlabdába (Cibona ellen, szabad ilyet?) háromszor hármat a Portugália-Mozambik, Espanyol-Polska első félidőbe. Június 6. Brescia – Cittadella 0-1, még úgy is velőtrázó thriller, hogy kimaradtunk belőle. Lehet, hogy most kéne abbahagyni? Agyam megáll, nem találok szavakat: a Serie A-ba való feljutásért egyik elődöntőjében bukott a Brescia. Az odavágó szerdán 1-1 lett, az volt a papírforma, megjátszani nem mertem. Ugyanakkor a mai visszavágóról mindent el tudtam volna képzelni, csak azt nem, hogy kettes lesz. Viszont ha így van, akkor miért nem tettem meg mást? Hát mert arra gondoltam, hogy egyesre nem érdemes megtenni, mert ez a barom Brescia addig biztos nem akarja megerőltetni magát, amíg 0-0-val továbbjutásra áll. Ikszre meg minek. Akkor biztos rúg a Brescia kettőt is. És lehet, hogy tényleg pont erre fáztak rá, hogy gyerekek, 0-0, jók vagyunk, csak ki kell catenaccio-zni a végéig? Mondjuk kinézem belőlük, bár a digók erre már nem egyszer fáztak rá, de javíthatatlanok. Te jó ég, most néztem meg, a vendégek a 90. percben rúgták a győztes, azaz a tovább (még nem föl-!)jutást jelentő gólt. (Valami Curiale. Azért se megyünk bele hülye magyar szóviccekbe.) Már nem nézem meg, mi volt a kettes szorzója, szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik… Biztos érdemes ezzel a fogadósdival vergődni? (A Sassuolo-Torino-t ikszre megjátszottam, az most kettesnek néz ki, de az hagyján, az rendben, na de ez a Brescia?) 94` 16: Red card to Sassuolo. Ott is lehet egy hangulat. 96`09-nél fújták le, továbbment a Torino. Szóval Citadella-Torino döntő. Na, arra befizetek. (Lehet: szó szerint.) Június 7. Helyreigazítás Súlyos - mindjárt kettő - tárgyi tévedés, aszongya a mai Nemzeti Sport: "A Brescia hazai pályán 1-0-ra kikapott a Cittadellától, de mivel az alapszakaszban előkelőbb helyen végzett riválisánál, 1-1-es összesítéssel továbbjutott az élvonalba jutásért rendezett rájátszás elődöntőjéből. ...a Sassuolo-Torino párharc győztesével csap össze a Serie A-ba jutásért." Hajrá Toro. (Ezt már én teszem hozzá.) Ezúton kérek elnézést a Brescia szakmai vezetőségétől és keretétől, amiért nem bíztam bennük, és egyáltalán: amiért kételyeim voltak atekintetben, hogy egy rutinos olasz csapat képes patikamérlegen pont annyit kitenni a pályára, amennyi kell. Scusi. Mondjuk a Szerencsejáték Rt. nem igazán kötötte a fogadók orrára, hogy zsákbamacskát vesznek, de mindegy. Június 4. Szaranszk-Kurszk Egyetlen, szerény szorzójú, picike egyest akartam elkapni az orosz b ligából. De hogy hogy szúrtam ki pont azt a lökött, szerencsétlen Szaranszkot, mikor pedig azt se tudom, hol van, fel nem foghatom. Így jár az, aki Kurszk ellen tesz. Május 31. A sportfogadók aforizmája: A sportfogadás nem jótékonysági intézmény, az eredménylista, pontosabban a sors az eredménylistán keresztül nem mérlegel. Nem jutalmaz, nem büntet. Magyarán: attól, hogy adtál kétszáz forintot a hajléktalannak, még nem fog bejönni a tippsor, és aki csalja a feleségét, az röhögve nyerhet. Május 9. Tandori Dezső témánkba vágó, nagyszerű képverse. Mivel ide nem tudtam eredeti formájában berakni, ezért belinkelem a blogot, ott korrekten ott van. Ide kell kattintani, hogy az örökkévalósággal versus esendőséggel szembesülj. Április 29. Élünk ám, és van remény... Az elmúlt tíz napban pró, pici befektetésekkel apró, pici lépések. A mai, 3/4-es szelvény láttán felsóhajt az ember, ha tudtam volna, persze, hogy többet teszek fel. Ráadásul a szelvény alakulását nagyjából figyelemmel kísértük, este hat óra felé, amikor a finnek három-egyre vezettek az oroszok ellen, egyszer már el is temettük. Aztán az iksz lett, aztán a svéd-cseh is bejött, aztán a Nadal is hozta, és még a Eurosporton adták a Szávai - Szafinát, azt is nézegettem. Nem árulom el, kinek drukkoltam egy-egy után, látva, hogy vagy ezerötszáz lesz a nyeremény vagy majdnem hatezer, de úgyis tudjátok, mit üzent Tessio a kivégzésére küldött Tom Hagen-en keresztül Mike Corlenonénak. "Mike-nak mondd meg, hogy őt szerettem. Ez üzlet volt." Nadal - Hanescu H 1,02 Szávay - Szafina V 1,71 Finnország - Oroszország 3,95 Svédország - Csehország 4,10. A játék ára: 400 Ft. Nyeremény: 5.825 Ft Már maximálisan elégedettek vagyunk, ugyanakkor azért hajnalra van még egy ilyen szelvény: Nadal - Hanescu H 1,02 Szávay - Szafina V 1,71 San Antonio - Dallas H 1,60 ? Portland - Phoenix H 1,84 ? Ez nyolcszázra hozhat valamennyit, de már nem izgulunk. Április 20. Nem horgászok vagyunk, tehát tudjuk, hogy a hetvenkedéssel semmire se megyünk, avagy miért szünetelt a sirám. 1. Az őszinteség illusztrálása ”Az igazat mondd, ne … a valódit!” Az iskolában van egy apuka, egy osztályba járunk, aki szintén… Most kicsit zavarban vagyok, minek is minősítsem. Bajtárs? Sorstárs? Bűntárs? Cinkostárs? Szintén beteg? Hasonlóképpen a XXIst century város virtuális kalandora? No, mindegy. Szóval van egy apuka, akivel ha csak egy percre összekerülünk akár zárt, akár nyílt térben, azonnal képesek vagyunk tartalmasan, informatívan eszmét cserélni, több napra való leendő és lejárt szavatosságú tippeket illetve kombinációkat mélységeikben kitaglalni. (Karácsonykor a lottózó ajtajában találkoztunk, és a röpke fél óra alatt mondott két olyan érdekes tippet, az egyik a Lada Togliatti hazai győzelme volt, a másik meg valami angol második ligás iksz, (Vagy inkább a Fulham-Tottenham? Még az is lehet.) amivel olyan szinten megihletett, hogy megkérdeztem, megengedi-e, hogy az ötletét magam is megjátsszam, ő persze bólintott, úgyhogy a hosszas búcsúzkodás után az ajtóból vissza is fordultam, megtettem ezt a két meccset még kettővel párosítva, nem ragozom, fényesen bejött.) Szóval ezzel az apukával tárgyalva nem kell ködösíteni, nem kell hantázni, nem kell növelni, hogy „ekkora halat”. Mindennél ékesebb példa a minapi futó találkozásunk, amikor rögtön azzal kezdte, hogy csinált egy olyan szelvényt, hogy hatból nulla. És ez átvezet minket a második ponthoz. 2. Miért kéne abbahagyni? ”Terített betli.” (Haász Sándor, váci edző meccs utáni nyilatkozata a Népsportban, valamikor a nyolcvanas évek közepén, amikor valahol 5-1-re kaptak ki.) Hát azért, mert ezzel ő, mármint az apuka kolléga nincs egyedül. Merthogy én is kitöltöttem jó tíz napja, az NHL rájátszás startjánál egy olyan ¾- es szelvényt, amin teljesen tutira mentem. Mivel a szelvény most nincs itt kéznél, a meccseket konkrétan nem tudom bemásolni, de azt ma is fejből fújom, hogy a ritmusképlet a következő volt: H, H, V, H. Na már most, kérem szépen, másnap reggel, amikor kezeimet előre a medve bőrébe dörzsölve megnyitottam a teletextet, azt láttam, hogy V, V, H, V. Tehát, ha lehetséges ilyet mondani egyáltalán, homlokegyenest az ellenkezője. Még egy nyavalyás döntetlen se, hogy az ember úgy érezze, hogy azért nem járt messze. Nyolcszáz forint bukta. 3. Miért hát, hogy mégis küzd, és bízva bízik? "Felkelek, és kezdem újra…" Csakhogy az NHL szelvénnyel egy időben kitöltöttem – szokásaimmal ellentétben, mert ebben a kombinációban nem igazán hiszek – egy hat per ötöst, csupa papírformával. A legrázósabb két 1,4-es volt benne, az egyik az, hogy a Salzburg legalább kettővel veri a Reidet, (2-0) lett, a másik a Feyenord-Sparta Rotterdam. (Talán inkább 1,35). De az a szelvény csak akkor hozhatott, ha mind a hat megvan, öt esetén kevesebb jön vissza, mint amennyit befektettünk. (Nem egy összegről van szó: hatszáz forintról.) És úgy nézett ki, hogy az is elment, a Nemzeti Sportban ugyanis azt láttam, hogy Feyenord-Sparta Rotterdam 0-3. (Csaptam is homlokra: ez városi rangadó, te ökör.) Az, hogy az eredmény láttán hitetlenkedtem, ezúttal szó szerint értendő, ugyanis gyorsan ellenőriztem a teletexten is, és persze, hogy Feyenord - Sparta 3-0, és nem fordítva. És akkor minden megfordult, a hatszáz forintos szelvény hozott kétezer-hetet. A pontos leltár: ezernégy befektetésből kétezer-hét. Hát persze, hogy másnap felkelek, és kezdem újra. Utóirat. A tegnapi. Kétezer forintnyi befektetésből elég gyorsan elment minden tuti, végül a legutolsó, szerény 400 forintos, ¾-es hozott 3125-öt. Így nézett ki. Legia Varsó – Jagello Byalistok H 1,55 Aalesund – Rosenborg 1. félidő H 3,85 (Figyelem, a végeredmény 1-1 lett!) (0-1) Liverpool-West Ham H 1,91 Sporting CP – Setubal H 1, 22 (Ez volt a legnehezebb, a hetvenedik percben még ugyanis még 0-1-re állt, miközben az összes többi megvolt!) Április 19. L`art pour l`art tippmix, saját szórakoztatásunkra. Hétköznapi tippmix, demó játék, pénz nélkül, a saját szórakozásunkra, vasárnap esti kínálat, hétfőre 1. Milyen idő lesz holnap? H: Esős. 1,14 D: Borongós. 3,10 V: Derült. 11,00 2. Milyen eredménnyel teljesítünk majd a tippmixen? H: Bukta. 1,75 D: Pénz az ablakban. 2,55 V: Nyerésben zárunk. 3,15 3. Ha a menzán bab- vagy bográcsgulyás az ebéd, akkor mi lesz a második? H: Édes tészta. 1,80 D: Sós tészta. (Bolognai jellegű spagetti ebben a kategóriában.) 1,95 V: Bármilyen húsos fogás. 9,75 4. Kell-e holnap tankolni? H: Nem. 1,41 D: Igen. 2,45 V: Utólag tudni fogjuk: kellett volna, de kifogyott alattunk a benzin. 3,35 5. Lesz-e holnap váratlan telefonhívás? H: Nem. 1,30 D: Igen, de csak nyelvtanulásra toboroznak/befektetésre biztatnak. 1,90 V: Igen, anyagi helyzetünket hosszú távra pozitívan befolyásoló. 11,25 6. Összebalhézunk-e valakivel? H: Házastárssal, élettárssal, baráttal/barátnővel. 2,55 D: Senkivel. 1,80 V: Valakivel biztos. 3,75 7. Milyen váratlan, pozitív esemény várható holnap? H: Semmilyen. 1,20 D: Valahol leesik egy pacal. 3,15 V: Egy komoly cég komoly tiszteletdíjért kéri a szakértelmünket. 10,25 8. Mi történik kedvenc csapatunk háza táján? H: Pozitív fejlemény. 3,55 D: Semmi. 1,19 V: Negatív fejlemény. 3,55 9. Kinyitjuk-e a számítógépet? H : Igen. 1,10 D: Nem. 5,05 V: Csavarhúzóval. 18,00 10. Mi lesz a vacsora? H: Hideg vacsora. 1,99 D: Melegszendvics, pizza. 2,10 V: Korrekt, meleg kaját főzünk. 4,75 11. Kerül-e valamilyen váratlan befizetnivaló? H : Igen, az iskolában vagy az oviban. 2,25 D: Igen, csekkes. 3,05 V: Nem. 1,90 12. Este a tévében milyen sporteseménybe fogunk bekapcsolódni? H: Semmilyenbe. 4,95 D: Focimeccsbe. 1,45 V: Snooker vébébe. 1,90 13. A magyar labdarúgás mely edzője tűnhet fel hétfőn a képernyőn? H: Mészöly Géza. 2,35 D: Csank János. 2,95 V: Valaki más. 1,85 14. A magyar labdarúgás melyik, nem tréner alakja tűnhet fel este a képernyőn? H: Bognár György. 2,45 D: Nyilasi Tibor. 2,55 V: Valaki más. 1,95 15. A magyar 1-en ki lesz a bemondó a híradó utáni sporthírekben? H: Szántó Dávid. 2,15 D: Schulek Csaba. 3,05 V: Valaki más. 1,95 16. Liverpool - West Ham United. H: 1,32 D: 3,90 V: 7,40 Variációkkal egész komoly szorzókat lehet kihozni. A honlap minden látogatójának jó játékot, sok nyereményt kívánunk. Február 26. Adalék a tippmix, illetve nem is a tippmix, hanem a labdarúgás megbízhatatlanságához Röviden: Szóval volt az a Ketterling-Leeds United FA kupa meccs az idén, még a Leeds manchester-i diadala előtt, az is lehet, hogy az azt megelőző fordulóban. Kisváros kiscsapata, meccs nekem persze tuti kettesre megtéve, a meccset adja a Sportklub, végeredmény: 1-1. Pénz bukva, na de majd a visszavágón, ott aztán kaszálunk. Visszavágó Leeds-ben, nagyváros, nagy stadion, nagyobbacska csapat, mint a Ketterling, pénz hazai győzelemre megtéve. Aszongya eredmény 90 perc után 1-1, (pénzünk itt ablakon ki, balra el), a 30 perc hosszabbítás végére meg 5-1. Na itt legyen okos az ember. (Aki bundára gyanakszik, az tévúton jár, nyilvánvalóan azért, mert nem látott még FA kupa meccset.) Január 25. Hétvégi összegzésféle Íme, egy rettentően bosszantó szelvény: Német-Svéd (kézi) H 1,66 Fehérorosz - Portugál V 1,05 Düsseldorf-Union Berlin H 1,93 1860 Mónchen-Rostock H 2,00 S hogy mi a bosszantó benne? Hát hogy pont az 1,05-ös ment el belőle, ami csak azért került bele, hogy legyen egy biztos pont. Így irtó keveset hozott. Bánkódásra viszont nem volt okunk, ugyanis bejött a következő kettő, különösen a második való ínyenceknek. Mainz-Hannover H 1,96 Sheff. Wed-Peterborough H 1,85 Cardiff-Leicester H 2,05 (A nyolcvanötödik percben még 1-2 volt, azt hittem, azon el is megy. Bordeaux-Ajaccio H 1,30 Ez 800-ra 4445-öt hozott. És a csemege. Itt ugyanis az aranyszabályt megszegve a szurkolóság vezetett minket. Wolverhampton szurkolóként, csapatunkat ismerve arra számítotutnk, hogy a Wolves a kupameccsen nem veri meg otthon a másodosztályú Crystal Palace-t. (1-2-nál mondjuk az ikszről is lemondtunk.) Leeds szurkolóként pedig arra számítottunk, hogy a tökös fiúk Londonban is kitesznek magukért. Man. U. - Hull city H 1,14 Aston Villa- Brighton H 1,17 (Csak 3-2 ám!) Wolverhampton - Crystal Palace D 3,25 Tottenham-Leeds D 4,70 400-ra hozott 4585-öt. Ma bejött az Afrika Kupán a két iksz, tehát nyert a két háromszoros szorzós külön iksz, és a tízszeres szorzós két iksz egyben is. Örömünk csak azért nem felhőtlen, mert egész délelőtt azon ment a malmozás, hogy nem ma kéne-e öt kilóval, vagy ezressel megnyomni ugyanezt a játékot. Sebaj, pluszban vagyunk. Megvan az Azerbajdzsán-Ukrajna iksz is, bár az valami elég bonyolult szelvényen, még nem is néztem utána. Azon kéne még három iksz. Január 21. Mit nekünk január! Sőt, Verebes mestert idézzük: "Tudtam, hogy egyszer valaki beleszalad a késbe." De hogy pont ez a szelvény? Karpat-Lukko D Montreal-St. Louis D Edmondon-VAncouver D S. Williams-Kvitova H 400 forintra 11290. Január 17. Vasárnap esti, megkönnyebbült sóhaj Hét közben szerény sikerek voltak, szinte minden napot a befektetésnél magasabb összeggel zártam. Tegnap - súlyos másnaposság miatt - sajnos nem jutottunk el az irodáig, pedig fejben megvolt az Everton-Machester City 1-es tipp. A mai napnak 3200 forintnyi befektetéssel futottunk neki, négy 4/3-as nyolcszázért, két 4/3-as négyszázért, ezek az ikszesek. Sorban dőltek be a dominók, úgy tűnt, már csak az utolsó előtti hoz kevesebb mint egy ezrest (Roma H, Kamerun H, Racing Santander H helyett D lett, Valencia H), ám a nap mégis jól zárult, ezúttal a hagyományokkal ellentétben egy ikszes, viszont nem véletlenül, hanem tudatosan kitöltött szelvénynek köszönhetően. Álljon itt tehát a képzeletbeli dicsőségtáblán: Napoli-Palermo D 3,00 Panathinaikosz - Panthraki... (stb) os H 1,06 Gabon-Tunézia D 3,25 Bordeaux-Marseille 3,00 5950-et hozott. Holnap új hét, új kihívások, új agyalások, nagy kalappal mindannyiunknak. Idevonatkozó üzeneteink, nagyjából a heti: 2010.01.10. 22:47 VM Ezt az Afrika Kupa eredményt láttátok? 4-0-ás hazai vezetés után: 79 Keita S. 88 Kanoute, 89 Keita S., 90 Yatabare, és 4-4. 2010.01.11. 00:24 nbcee Biza`, pedig azt hittem, egy ilyenhez minimum egy AC Milan kell... 2010.01.11. 08:29 KHL Nem csak megyei szinten van ilyen. A Szerencsejáték Zrt. meg elmehet a ...ba, mert három KHL-meccs van ma, és csak egy van a kínálaton... Röhej. 2010.01.11. 16:45 KHL Azt az egy meccset eltaláltam. Viszont Malawi-Algéria 3:0. `sszák meg. 2010.01.12. 01:12 Freca Négerek - Négerek 0:0 jól kibactak velem. 2010.01.11. 19:44 VM X-re vettem mind a kettőt. Az Algériára csak lestem, viszont nagy meglepetésemre Burkina Faso hozta, 4,8-as szorzóval. 2010.01.13. 18:35 KHL Mi folyik ott Afrikában? A nagycsapatok ilyen gyengék, vagy ordító bundázás van?! 2010.01.13. 21:40 V.M. Megint ikszre vettem mind a kettőt, azt hittem, a Gabon fog elmenni. Nem gondolnám, hogy bunda, bár a Kamerun elég furán mozgott. 2010.01.13. 23:54 Freca Afrika Kupát azonnal elfelejteni. Ezek most keresik meg a betévő banánt. Biztos vagyok az ordító bundában. 2010.01.17. 19:34 Freca Hova lett az Avellino? Sem az A, sem a B, sem a két C osztályban nem találom. 2010.01.17. 20:06 VM Érdekes kérdés. E szerint a B ligából estek ki tavasszal. http://www.web.usavellino.it/index.php?option=com_joomleague&func=showRanking&p=1 Perugia? 2010.01.17. 21:02 KHL "After relegaton from Serie B at the end of the 2008-09 season the club was not-admitted for financial troubles and start again from Serie D." 2010.01.17. 21:32 Freca - Agá - szkazala vorona. Január 16. A JYP pukkadjon meg. Január 10. I. Ez itt az újévi fogadalmak helye lenne. (De nem fogadkozunk.) (A teljesség mint igény, itt nem játszik, a fogadalmak bővíthetők.) 1. „Szólt a holló: Soha már!” (Edgar Allan Poe) Spanyol kupára, a Copa del Rey-re (labdarúgás) többé nem fogadunk. A lottóval egyenértékű, vaktában való össze-vissza vagdalkozás. Kimenetelét illetően csak az nem kétséges, hogy úgyis bukta lesz. (Zárójelben egyetlen kérdésem önmagamhoz: ha egyszer ezt már hetek óta tudom, akkor mi a fenének tettem meg egyesre a Barca azon januári meccsét, amire Freca is utal az agyalásokban?) 2. „Ez jó mulatság, férfimunka!” (Vörösmarty Mihály) Az FA kupa küzdelmeire fogadhatunk, bármikor, a tippek kidolgozása során csak azt nem szabad szem elől téveszteni, hogy a Spanyol kupával szemben itt minden egyes párosítás – legalább az egyik, de általában mindkét tagja számára – a futball vb döntővel felérő értékű. Az lehet, hogy a sztárcsapat nem az első csapatával áll ki, de hogy a hatezer lakosú, hatezres stadionnal büszkélkedő Nowhereshedden Athletic FC számára élet-halál a meccs, az biztos. Fontos tapasztalat a Ketterling-Leeds párosítás. Az első mérkőzés: Ketterling-Leeds 1-1. Az újrajátszáson tippmixen mentem hazai egyesre is, sőt, handycappal is rámentem, hogy szétverik a Ketterlinget. A végeredmény 1-1 lett, a hosszabbítás után 5-1. 3. „Lillák, Isten véletek.” (Csokonai Vitéz Mihály) Kosárlabda Európa Kupa meg Euró Liga. Biztos lehet ezen is nyerni, de nem egy 1,10-es szorzójú alatt mérkőzés elbukása után lehetőleg hagyjuk meg másoknak ezt a műfajt. (Az Unicajáról nem is beszélve, arról lásd alább, az üzenőfalas agyalásokat.) És egyáltalán, azok az 1,10 alatt oddszok néha valóban negyvenpontos különbségű végeredményeket takarnak, de legalább ugyanannyi alkalommal meg vérrel, verítékkel és könnyekkel elkerült hosszabbításokat, sőt, legszörnyűbb rémálmainkat valóra váltva egyenesen hosszabbításba torkollnak. 4. „Szegény atyánk! ha ő ugy nem bizik Az emberekben: jégre nem viszik. Mert ő becsűletes lelkű, igaz; Azt gondolá, hogy minden ember (CSAPAT. VM.) az.”(Petőfi Sándor) A negyedik pontban nevesítsünk néhány főbűnöst a jégkorong világából, aki szemmel láthatóan ránk utazik, ami átverésünkben találja meg örömét, élete értelmét: Jokerit Helsinki, Avangard Omszk. A Jokeritnek – ahogy lejjebb már erre utaltunk is, maga a – Tippmix sirám Képgalériában elrettentésül be is mutatott – címere is jelzi: vigyázat, csalok. Az Omszk ugyanakkor nem biztos, hogy többet bundázik az orosz (helyesbítek: keleti) átlagnál, valószínűleg egyszerűen nekem nem volt velük szerencsém. Egyszóval a Jokerit és az Omszk meccseit kerülnöm tanácsos. E két csapat eredményeit tekintve ugyanis természetfeletti képességnek vagyok birtokában: ha H-ra játszom, akkor x vagy 2, ha x-re, akkor 1 vagy 2, és így tovább. Felesleges volna pénzt rákölteni a bizonyítási eljárásra, de meggyőződésem, hogy ha valamilyen variációban megjátszanám a Jokerit illetve az Omszk meccsét háromesélyre, akkor – ahogy pár hete Düsseldorfban – nemes egyszerűséggel megrepedne a jég, és nem fejeznék be a meccset. 5. „Régi dicsőségük, hol késel az éji homályban.” (Vörösmarty Mihály) Attól, hogy egy csapat tavaly nagyon jó volt, nem biztos, hogy az idén is jó. Gondolok itt például a finn JYP-re meg az Espoo Blues-ra. Persze, tavaly taroltak ezek a csapatok, idén ősszel viszont nem. Ilyenkor talán nem azt kéne várni, közben a pénzt nyomkodva rájuk, hogy most-már előbb utóbb csak beindul a nagy föltámadás, hanem minimum valami finn levelező partnert felkajtatni valami közösségi portálon, és konkrétan megtudakolni tőle, hogy ezzel a két csapattal mi a frász van. Tényleg csak kiengedtek egy kicsit a fiúk a tavaly idény befejezte után, vagy itt voltaképpen már eladtak mindenkit, már ifik mennek ki a jégre, és voltaképpen Armaggedon előtti állapotban leledzik a klub. 6. „Hé várj, én kimaradtam a szerelemből!”(Fan-Fan) Azért nem szabad tippelni, mert valamiből nem akarsz kimaradni. Számtalan olyan meccs van a kínálatban, amelyre első ránézésre azt mondom, jó, tudom, ismerem a csapatokat, valamelyiket tán még kedvelem is, és éppen emiatt a tippből az első körben kizárom, még a másodikban is, hogy aztán harmadik nekifutásra mégis ott égtelenkedjen valamelyik – később persze bukott - szelvényen, hogy Manchester United-Leeds United H. Pedig tudjuk, hogy örökrangadó, tehát hiába a két osztály különbség, itt akármi lehet. Ráadásul a Leedsnek szurkolunk. (A szurkolás eleve problematikussá tesz bármilyen fogadást.) Aztán végül az egyéb meccseken való tipródás után azért húztuk be mégis az egyest, mert milyen hülye érzés lenne este elkönyvelni, hogy na tessék, be voltunk gyulladva a Leedstől, aztán milyen simán három-null lett. És persze nem az lett, hanem a Leeds nyert egy nullra, ráadásul a meccset is láttam, és ahogy telt az idő, úgy nőtt bennem a lelkesedés, (anyáméknál ott van a Leeds sál is), és hagytam már a francba a hülye totót – amúgy is csak egy 400 forintos ¾-est csesztem el), és az utolsó húsz percet már állva, kezeket tördelve szurkoltam végig, ahogy ott, az Old Traffordon a fehér, kék sárga címeres sapkás vendég CROWD.) Egyáltalán, az embert semmilyen kötődés ne vezesse. Ne tippeljen olyan csapatra, akinek szurkol (KTE, Wolverhampton), de egyetlen más város csapatára se, mert esetleg az iránt bármilyen, akár csak képzelt kötődése van. (Mert egyszer látta ott a tengert – Nantes, mert az Heinrich Böll városa – Köln, mert ott temették el Joseph Conrad-ot – Rochester, ha jól emlékszem, mert 91 táján hogy elintézte a Crvena Zvezda idegenben a Bayernt, mert rögtön a Svejk első oldalain felbukkan, - Ceske Budejovice. Sőt, a Svejknek eme kontextusban való puszta felemlítése máris fokozottabb óvatosságra kellene, hogy intsen. És egyáltalán: ha első nekifutásra egy meccsel kapcsolatban bármilyen okból úgy éreztük, hogy erre most nem kéne, akkor arra valószínűleg nem is szabad. II. Törzsgárdatagok januári agyalása az üzenőn 2010.01.05. 23:29 Freca Nézitek a Barca - Sevilla spanyol kupa meccset? Szerintem bunda folyik. A Barca nem AKAR gólt rúgni. 2010.01.07. 08:33 KHL Juventus-meccsen öngől? Milan-meccsen két tizenegyes? Nem bunda valamelyik vagy mindkettő? 2010.01.07. 17:32 Freca Téli felkészülési meccsek = Aranybánya!!! Mert sok a gól. Arra kell fogadni, hogy a következő negyedórában igen, lesz gól. 2010.01.07. 19:52 KHL A Vityaz Csehov november 15. óta nem nyert. Ma nyert, amikor ellenük fogadtam... 2010.01.07. 22:53 Vincze Miklós Szintén bukovári. Elkaptam a Slovan Bratislava és a Slavia Praha ikszet, (hockey) plusz a Himkit, (kosár), a másik kosármeccsen viszont az Unicaja hetes szorzóval kikapott otthon. Én se hiszem el, hogy nem bunda. 2010.01.08. 13:54 Freca Az Unicaja szerintem is bunda volt. 2010.01.08. 17:21 VM Ment a bwin-nen is, élőben. A harmadik negyed közepére az Unicaja elhúzott tizenvalahány ponttal, te jó ég, mekkora lehetett a nagy különbségű vendéggyőzelem szorzója. Aztán tizenvalahánnyal nyert az Orléans. 2010.01.09. 17:51 KHL A Vityaz-Avangard KHL-mérkőzés a negyedik percben félbeszakadt tömegverekedés miatt. Nem volt, aki folytassa a meccset. 2010.01.09. 22:20 VM Azért jó látni, hogy komolyan veszik a srácok. 2010.01.08. 23:25 Freca Pontosan erről van szó. Megoldás: gólosdi! Annak nem árt a bunda. Ma is a WBA-n sokan buktak, én meg nyertem. Csináljátok ti is! Dec. 29. Szilveszteri készülődés A készülődést egy e-maillel indítottuk, a címzettje KHL és Freca, közös bennük csak annyi, hogy mindketten ismerik Lakipert. Freca személyesen, KHL pedig a Kis magyar fociláz című könyvből. (Amiről szívemet melengető véleményt írt.) Szóval akkor az e-mail, amely voltaképpen szakvélemény kikérése: Remélem, elnézitek nekem, hogy egymásnak ismeretlenül egy e-mailbe raklak titeket, de mind a kettőtök véleménye érdekelne. Tegnap este lefekvés előtt megtekintettem a mai tippmix kínálatot, és első ránézésre nem láttam benne semmit, úgy voltam vele, ki kéne hagyni az egészet. Újabban ugyanis inkább hazai győzelmekre játszom, néha döntetlenekre, és egészen kilátástalannak tűnik a kínálat. Harmadszori nekifutásra azonban az eszembe ötlött egy ördögi terv. Majdnem az összes NHL-t négyes szorzó alatt adják, vagyis szorosnak ígérkeznek. És most mondom, min malmozok. Hogy lehet, hogy meg kéne tenni mind a nyolc NHL-t döntetlenre, a következőképpen. 5/3-as variáció, 1000 forintért. Ezt úgy osztanám el, hogy a négy felső NHL meccs (168-tól 171-ig) plusz vagy a Kiel hazai 1,01-gyel, vagy a Hamburg, meg az alsó négy NHL meccs, (172-től 175-ig) plusz mondjuk a Barcelona 1,04-gyel. (A Cajasolt nem ajánlom, múltkor is betettem őket biztonságinak valami 1,01-el, és a frászt hozták rám, a harmadik negyed végén még ikszre álltak, a hideg futkározott a hátamon, a homlokomról meg szakadt a víz.) Hogy miért így? Mert ha egy négyesből csak két döntetlen van, akkor már pluszban lenne az a kanyar. Magyarán nyolc meccsből ha csak három döntetlen, akkor csak négyszáz forintot buktam, mert az egyikben óhatatlanul bejött a két iksz a kis szorzóssal, és hozott 1600-at. Arról a mázliról nem is beszélve, ha a három iksz egy kvartetten belül van. De ha a nyolc meccsből esetleg négy lenne iksz, akkor még kettő kettes elosztás esetén is plusz az eredmény. Gondolkodtam ugyanezen 3/1-es elosztásban is, de minimum négyesével érdemes csinálni, mert ugyebár a fene tudja, hogy hány iksz lesz. Kíváncsi lennék a véleményetekre. Mentőötlet, ami olcsóbb, hogy sima 4/3-ason, száz forintos alapon, tehát négyszázért megnyomatom a négy-négy döntetlent, ennek ugyebár az a hátránya, hogy itt még két döntetlen esetén sem nyerek. Ezen soraimat persze annak a tudatában olvassátok, hogy volt már olyan hét, amikor csupa egyessel nyomtam - 4/3-ban az egyeseket, aztán emlékeim szerint egyes tán nem is lett, csak egy csomó kettes, meg egy két iksz, tehát ezzel tisztában vagyok, hogy az ember nagyon mellé is nyúlhat. Ha gondoljátok, a véleményt cserélhetjük fórum formában is. Az üzenőfal rövid, úgyhogy inkább ezt ajánlanám: kismagyarfocilaz-tippmixsiramok.blog.hu Freca is jelentkezett: Szerintem ezt mindenképpen meg kell próbálni. Hozzáteszem, az NHL-meccsek esélyeibe nem tudok beleszólni, mert nem követem figyelemmel az NHL-t. De ha reális esély van rá, hogy négyből meglesz a két döntetlen, akkor meg kell játszani. A Kiel, a Hamburg (kézi) és a Barca győzelme biztosnak látszik. Megjegyzés: van egy barátom, aki pont ezt a logikát követi, ő arra szokott ilyen kombinációkat ráépíteni, hogy "a mérkőzésen hány gól lesz" típusú lehetőségen a D-t variálja, vagyis a 2-3 gólt. Nyer is vele. KHL is: Más pénzével könnyű gazdálkodni. Na hogy mondjak valami értelmeset is - döntetlen olyan helyen érdemes megtenni, ahol nagy rá az esély. Nyolc meccsből minimum négy döntetlennek kell összejönnie. De ahogy elnézem az eddigi eredményeket, kb. minden ötödik meccs lesz iksz. Azaz a nyolc meccsből kettő várható ikszre. De persze bármi összejöhet, egy döntetlenben gazdag nap. Optimizmusra is tudok okot adni: december 12-én hétből négy döntetlen lett, egy nappal később pedig 12-ből öt. Egyébként Freca áruló, hogy az ő neve kisbetűkkel van? :) V.MNem áruló, csak az őrjítő döntéshelyzetben elírhattam. Tehát mind a ketten válaszoltak, Lakiper útban van személyesen, én pedig töredelmesen bevallom, mindent megtettem, úgy, ahogy az oldal tetején lázálomban vizionáltam. Ismétlem, abból a megfontolásból ment a négy darab négyezer forintos verzió, hogy ha csak egy helyen van három iksz, akkor már 6400-nél járunk. Ezt természetesen előre aláírnám. Annyit még bevallok, hogy a 4000 forint fölött megtettem két romeltakarító tippsort is, négy-négyszáz pöngőért: Skelleftea, Timra, Eisbaren, Nürnberg (ez rázós a Frankfurt ellen), mind hazai, illetve Farjestad V (a tegnapi brno-i bukta után ez elég baromságnak tűnik), Rögle V, Södertalje V, Düsseldorf H. Romeltakarítás alatt ugyebár azt értem, hogy ha az egész döntetlenes rezsim úgy ahogy van, bukik, hátha legalább kétszer alig ezer forintot sikerül menteni. Elmondom még, a Düsseldorffal hogy jártam karácsony táján, mikor volt az a k---a sok elmaradt meccs. A 4/3-as szelvényen mindent eltaláltam, este annyit láttam, hogy 3-0-ás vezetésnél a Düsseldorf-Franctudjamárki (Ingolstadt, Iserlohn?) meccs félbeszakadt. Két napig nyomoztam, mire kiderült, hogy a jég mondta föl a szolgálatot. És mi lett a Salamoninak általam nem nevezett megoldás? Beszámították egyes szorzónak. Na, így tegyetek fel teszem azt húszezer forintot bármelyik tuti meccsre. Freca reakció: Amikor múltkor a hokimeccs félbeszakadt, ott az történt, hogy megrepedt a jég. Viccen kívül. V.M. Megnyugtatásul még annyit, hogy Lakiper közeledésének annyi köze van az egészhez, hogy ne aggódjatok értem, nem fogom a gép előtt számokat követve, idegzsábán figyelni, hogy megfelelő számban terelgetik-e a korongot a kellő hálókba a kitömött korcsolyások, hanem bódító, megnyugtató alkoholmámorba hibernálom magam. És ha holnap egyik se lesz iksz: nem bánok semmit. Egyszer meg kellett próbálni. Dec. 29. Egy nehéz nap estéje, happy enddel 2009.12.29. 20:47 KHL Gratulálok!!! Ez megér egy tippmix sirámot, az üzenőfallal együtt! Egyet kell értenem. Álljanak hát itt sorrendben egy munkás hétköznap bejegyzései, KHL, Freca és szerénységem által. (Csak hogy kívülállók lássák, milyen nehéz mesterség ez. 2009.12.29. 19:14 Freca Kikapott az MKV a Traktortól. Na, végeztem az orosz jégkoronggal. Egyetlen vigaszom, hogy az egyik ózdi turkálóban szert tettem egy kiváló Sturm Graz szurkolói sálra 70 ft-ért. 2009.12.29. 19:19 Vincze Miklós Ne ijesztgess már. Az MVD leverte a traktort. Nem? 2009.12.29. 19:19 Vincze Miklós Tényleg. Fasza. 2009.12.29. 19:23 Freca Ott egye meg a fene őket, ahun vannak. 2009.12.29. 19:23 Vincze Miklós A Zlin is elmehet a showhivatalba, Brno-ban kikapni! 2009.12.29. 19:29 Vincze Miklós Az Espoo Blues-t meg letagadom, ha ma sem nyer. 2009.12.29. 19:32 Vincze Miklós Az Assat vezet hét-egyre. Az volt az első, amit ma kizártam a hazai győzelmek közül. 2009.12.29. 19:32 KHL "Csak az jöjjön, aki bírja, aki tudja, hogy végigcsinálja." 2009.12.29. 19:55 Vincze Miklós A Sparta meg a Slavia meg mintha direkt velem szórakozna. 2009.12.29. 19:59 Vincze Miklós Nem is hiszem el, hogy megvan. Valami Reichel szerezte a 60. percben. Litvinov-Sparta 2-1. Ha a Slavia otthon fordítana, legalább nullszaldón zárulna ez az eddig keserves nap. (Mert abban, hogy majd a Buffalo meg a Dallas hajnalban, csak a gyerekek hisznek.) 2009.12.29. 20:11 Freca Nekem a Vitkovice visszahozta a lóvét. De a ruszkikat kerülni fogom eztán. 2009.12.29. 20:18 Vincze Miklós Puff neki. A Hapoel Tel Aviv ellen is egyenlítettek. 2009.12.29. 20:46 Vincze Miklós És megvan!!! A Dinamo Riga az ötvenhetedik percben egyenlített!! És rendes játékidő iksz! Pluszban vagyunk. Az összességében 4000-es befektetésre 5600 forintot hozó szelvény: Kazany-Amur H, Jaroszlavl-Jekatyerinburg H, Cserepovec-Nyizsnij Nov. D, Riga-CSZKA Moszkva D. Hát, nem volt egyszerű. Dec. 16. Elégedett sóhaj: egy szép szelvény, avagy amire büszkék vagyunk 1. Remények ébredezése Három kosárlabda, egy foci, és azért tetszik, mert volt rajta kockázat is vállalva. A CSZKA Moszkva-Maccabi Tel Aviv 1,59-es szorzóval ugyan sima ügynek tűnik, de aki szívott már - nem egy - 1,09-es szorzós kosárlabdameccset, az úgy tudja, merre van Bochum, ahogy iszlám hívő képes belőni Mekkát, és tudja, hogy az 1,59 itt gyakorlatilag azt jelenti, hogy ahogy esik, úgy puffan. Mindegy, a lényeg, hogy meglett, ahogy az MTK-Debrecen 1-es is, 2,61-gyel. Volt ebben rizikó, de tudatos tipp volt, hiszen láttuk már tavaly a Lokit Siófok által kupából kiverve. Meg MTK-nak Siófok által nyolcat rúgva. (Bochumban akkor még csak szerelték fel a monitoring systemet? Biztos, mert hiába nem embör az, hanem masina, az olyan köhögőgörcsöt kapott volna, mint macskát szarni.) De amire igazán büszkék vagyunk, az az Efes Pilsen-Unicaja Malaga. Mert itt azért 1,40 körül volt a hazai szorzó, ennek ellenére bevállaltuk - tudatosan! - a 2,85-ös vendéggyőzelmet. (Közben elmerengtünk azon, hogy ez a Pilsen, ez nyilván sör, hiszen az isztambuli fogoly hozott nekünk Efes feliratú korsót, de akkor most hogy lehet a sör törökül? Lehet, hogy Pilsen?) Mindenért meg kell szenvedni, semmi sincsen ingyen Ami egyébként rettentő nehezen született meg, hiszen amikor az első eredménylesésnél kiderült, hogy megvan a CSZKA meg az MTK is, akkor a tippelő először csak egy óvakodó pillantást vet a vitibetre, hogy vajon milyen lehet a részeredmény a harmadik mérkőzésen. Ilyenkor még nem táplál nagy reményeket, épp ellenkezőleg, ilyenkor még csak kis picike reményeket táplál. Hiszen hacsak nem húznak a hazaiak már az első negyed végén tizeneggyel, akkor talán lehet itt keresnivalónk. És félidőben - akkor vetettük az első pillantást - kettővel húzott a Malaga. (Ezúton javasolnám, hogy az Unicaját talán cseréljék ki Ulickajára, róla legalább tudom, hogy kicsoda.) A harmadik negyed közepén elmentek tizeneggyel is a vendégek, na ekkor már elkezdtük kihúzni magunkat rendesen, de korai volt még az öröm, pedig ilyenkor eszünkbe jut Mr. Wolf örökbecsűje a Pulp Fictionból, nevezetesen a "ne szopjuk még egymás f---át" tanács, az embert mégis elragadja a hév. De ismétlem, korai volt még az öröm. Az Efes többször is feljött két pontra is, ilyenkor a fejünket fogtuk, aztán eljött a meccs végén az az irtóztató szakasz, amikor nyilván egy percen át már csak a személyiket dobálják, a számok mozdulatlansága mutatja, hogy nyilván időkérés időkérés hátán, és az így vitibeten át már végképp követhetetlen, közben mese is megvolt a gyerekeknek, de az Efes még mindig ott türemkedik, mint a gonosz a rossz thrillerek végén, elég egy kósza hárompontos - apropó: van olyan, hogy kósza hárompontos? - , és már fordítottak is, és már lelki szemeimmel látom is azt a hármast, ám akkor ebben a pillanatban a szám egyszer csak bekékül, vége, és már örülhetnénk, de mégsem, mert kell még a Barcelona-Zalgiris Kaunas is, és bár az csak 1,03-as, azért az ördög nem alszik. Most vetek egy pillantást a részeredményre. ------- Bekövetkezik-e létezhetelen? Há csaknemmá... Negyedik negyed eleje, 71-41. Ha innen nem nyer a Barca, letészem a lantot. Na, szóval a három per négyes, négyszáz forintos kombináció 2840 forintot hozhat. Az élet persze nem ennyire szép, és nem ilyen egyszerű, hiszen az Augsburg a hazai közönség és a kecskeméti kibic végtelen csalódására képtelen volt egyesre vagy legalább ikszre hozni a hazaiját, a védek se fogták meg az oroszokat, viszont a finnek ikszeltek a csehekkel, vagyis a mai teljes tét voltaképpen már meg is van, nullán állunk, és a feltett összeg több mint fele még az NHL-es szelvényekben ketyeg. Jól van. Örülünk, hogy mindegyiket éjfél után kezdik, hiszen ránk is fér a pihenés. Utóirat: Miért nem ajánlott romlatlanoknak ez a mesterség? Mert például a Real Madrid Athénban lemosta a Panathinaikoszt, négy és feles szorzóért, és annak a végkimenetelnek a megtippelésén is malmoztunk, hogy tán azt kéne meglepetésre tenni, de nem tettük meg. Tehát hiába az Ulickaja győzelem, az ember örülni se tud igazán, mert mindig lehetett volna még jobb is. (Igaz, rosszabb is, mert például a Partizant is fontolgattuk, de az utolsó benyomásom az volt, hogy a szűzek fordítottak, és talán mégis bedarálják a belgrádi fiúkat.) December 12. Nem sirám: szózat a sportfogadásnak az aranycsinálás felé újabb (aprócska) lépést tett alkimistáihoz „We are the sultans of swing-alchimy”(Dire Straits) „When the sun beats down and I lie on the bench, I can always hear them talk. Me, I’m just a lawnmawer, you can tell me by the way I walk.” (Genesis)(Ha megengedtek itt egy hevenyész magyar fordítást, második sor: én csak egy fűnyíró vagyok, látszik a járásomrúl. "Gambling only pays when you`re winning." (Genesis, ugyanaz a szám.) 1. A pengeváltás 2009.12.10. 20:19 Freca Úgy tapasztalom, hogy a norvég jégkorongban rendesen bejönnek a favoritok, és ahhoz képest nem is fizet rosszul. Örülök ennek a segítő szándékú megjegyzésnek. Magam is hasonlót tapasztaltam, bár a tippmixbe elég ritkán másznak be a norvég meccsek. 2009.12.10. 20:43 KHL Minél gagyibb egy (jégkorong)bajnokság, annál több a papírforma; és minél ismeretlenebb, annál jobb/irreálisabb tétszorzók 2009.12.11. délelőtt VM: KHL barátunk minden bizonnyal Freca hozzászólására reagált, és véleményem szerint az orosz bajnokság apologétája szerepében. Megállapítása mindenképpen helytálló, egyfajta definícióértékű kijelentés, így előbbre viszi ügyünket, ugyanakkor van egy olyan érzésem, hogy enyhe visszaszúrás is nem is Freca megfigyelésére, jóval inkább arra az – jogos elkeseredésből fakadó - megjegyzésre, amit a múltkor jómagam írtam oda az üzenőfalra a KHL-lel kapcsolatban, hogy van egy olyan érzésem, hogy a KHL egy két lábon járó bundabotrány. Szolgálati közlemény: Nehogy úgy érezzék, hogy én itt az észt osztom. Ha bárkinek hosszabb hozzáfűznivalója van, ami az üzenőfalra nem fér ki, boldogan adok helyt itt, csak küldjétek el a sbbmiki@gmail.hzu vagy mi a fenére, ott van a főoldalon pontosan. 2009.12.11. 11:26 Freca voksolt: Színvonal helyett beérem a készpénzzel. 2. A megfigyelés: A sereghajtó megy az éllovashoz problematika. Nem a nagyokos beszél belőlem, hanem a keserű tapasztalat. Nem szabad egyesre megtenni. Persze nem fontos ikszre meg kettesre se, mert akkor sima hazai győzelem, inkább próbáljuk meg legyőzni a kísértést, hagyjuk ki. Ékes példám erre az, amikor két vagy három hete az el classico előtt játszott a Sevilla is meg a Valencia is otthon, egy-egy, abban a párosításban voltaképpen esélytelen csapattal, és lehetőségük nyílt szorosan felzárkózni az első kettő mögé. Én tippszelvényt arra a szombat estére kitölteni nem tudtam, lévén péntek este megtörtént a szokásos sörözés, így szombat délelőtt energiám sem lett volna tippmix szelvénnyel vánszorogni, meg egy nap pihenés amúgy is ráfér az emberre. És milyen jól tettem, ugyanis mind a két tuti egyesnek tűnő meccs döntetlen lett. Valencia-Mallorca 1:1 Sevilla-Malaga 2:2 Kérem szépen, az utóbbit láttam is. Az ember ráfogná, hogy persze, hogy csomó fogadóval akartak kicseszni, de nem biztos. Meggyőződésem, hogy több olyan, éllovas-hátul kullogó párosításra jellemző az, ami ezen a Sevilla-Malaga meccsen történt. A hazaiak annyira örültek annak, hogy a Valencia óriási meglepetésre ikszelt, és hogy hamarosan vagy a Real, vagy a Barca pontokat veszít, hogy – ahogy mondani szokás – csak a stoplisokat küldték ki a pályára. És a teljesen dekoncentrált hazai csapatnak a láthatóan gyengébb képességű, viszont száz százalékosan fókuszáló vendégcsapat beszórt kettőt. És bár a végeredmény döntetlen lett, a játékvezető a vendégek harmadik gólját les miatt – tévesen – érvénytelenítette, illetve az első hazai gól előtt egy harminc méteres bombát ujjheggyel tolt ki a hazai kapus, tehát még ez a döntetlen is csoda, hogy meglett. (Mert persze 0-2-nél aztán ébredtek a hazaiak.) Szóval ha csak egy szelvényen ment volna el ez a meccs, és nem látom, azt mondom, na, ez aztán tuti bunda. (Tegnap egy négy hazai győzelemre játszó szelvényen természetesen megtettem a Ceske Budejovice-Brno meccset az egyik egyesre. De aztán – az ördög nem alszik – egy külön szelvényen megtettem magában ikszre is. Persze, hogy 0-0 lett. De így legalább bukta nélkül megúsztam.) 3. A nyugtalanító tendencia, avagy a tendencia hiánya: Ez alatt a pont alatt egész egyszerűen arra célzok, hogy egy-egy munkásabb fogadási napon kétféle szelvényt adok fel. Az egyik egy tudományos eszközökkel összeállított, tuti nyerő kombináció, a másik meg valamilyen döntetlenkeresgélés, és bár itt is megnézem én, hogy melyik csapat játszik melyikkel, meg ilyen olyan adatokat, de ez azért mégiscsak ex-has ráhibázási kísérlet. És persze van úgy, hogy az a szelvény nyert, amit a tabella, formák, - igen, mi tagadás, szinte kizárólag – papírforma alapján állítok össze, viszont van olyan is, ahol – ismerjük be – a vaktában ikszre tippelt két meccset kapjuk el. (A harmadik eshetőséget, amikor mind a tudományos szelvény, mind a döntetlenkereső kudarcot vall, most ne analizáljuk, érjük be annyival, hogy olyan is van.) És ilyenkor nem tudok szívtől örülni. Mert lehet, hogy két NHL-es döntetlennek köszönhetően, amit elkaptam külön-külön is, és egy szelvényen megjátszva is, ma momentán bőven pluszban vagyok, ám az ilyesfajta nyerés nemhogy nem visz közelebb a hivatásos, a sportfogadást foglalkozásszerűen űző státusz felé, hanem ellenkezőleg, éppenhogy távolabb viszi a dolgozót ettől. 4. Az ígéret: Kedves barátaim, az aranycsinálás módjainak kutatását, azaz a sportfogadásban való nyerés rendszerének feltérképezése felé irányuló erőfeszítéseimet egyelőre – veletek együtt – folytatom. Egyvalamit bizton megígérhetek: ha megtalálok bármilyen törvényszerűséget, amivel nyereségünket garantáltan növelhetjük, azt itt, e honlap látogatóinak szűk plénuma előtt mindenképpen közkinccsé fogom tenni, de hogy ne tűnjünk megbocsáthatatlanul nagyra látónak, azt is megfogadom, hogy amennyiben a kutatás eredménye mondjuk az lesz, hogy hagyjuk a francba a sportfogadást, inkább olyan életszínvonalra van szükség, amilyen a hetvenes-nyolcvanas években az NSZK-t jellemezte, akkor a kudarcot sem leszek rest beismerni. A Puhl Sándor problematika 2009.12.11. 07:59 sopánka (echte) Miki, tegnap láttam a Puhl Sanyit! Élőben, nem a lottózónál. 2009.12.11. 09:12 Puhl Sanyi Tegnap láttam sopánkát a lottózónál. 2009.12.11. 09:47 KHL A két- vagy a háromdimenziósat? Nekem a kétdimenzióssal van közös fényképem is! 2009.12.11. 09:55 Puhl Sanyi A 3D sopánkát láttam. Szerencsére nincs közös képünk. Kedves barátaim, ebből a rövid – talán itt is jogos az előző minősítés: - pengeváltásból először egy mukkot sem értettem. Aztán próbáltam összerakni. Szóval Sopánka látta Puhl Sanyit. Erre Puhl Sanyi replikázott, hogy látta Sopánkát. Még ez is érthető. De KHL aztán végképp betett. Mert hogy KHL, aki nem egyszer rázott már kezet neves futballistákkal, most akkor az élő Puhl Sanyira céloz, vagy pedig arra, - és itt világosodott csak meg az egész – a papírmaséra, amely nem egy totózó bejáratában állva próbálja tippmixelésre csábítani paradicsomi ártatlanságban élő polgártársainkat? Ötödik nekifutásra úgy érzem, KHL a Puhl Sanyi poszterrel fotóztatta magát, Puhl Sanyi megjegyzéséből viszont azt szűröm le, hogy Sopánkát ábrázoló poszter nincs a városban. Segítsetek, ha valamit eltoltam. 2009.12.11. 12:05 KHL megoldotta: Az lesz az, eddig csak Puhl Sándor-posztert láttam a lottózóknál. Kecskeméten van Sopánkát ábrázoló is? Itt az említett pillanat, megörökítve: http://images.iwiw.net/0304/user/00/89/26/65/8/user_8926658_1244279513240 Tippmix sirám törvények, női tenisz, Freca posztulátuma (Az időpontot is ajánlom figyelembe! Az is komoly!) 2009.12.03. 03:39 Helyesbítés. Az is marha, aki nem fogad női teniszre. Előre megszórod az összes game-t arra fogadással, hogy break lesz. Magasan fizet. És a hüle picák orrba-szájba break-elnek. Nov. 29. Derült égből szétröhögtem az agyam Kedves barátaim, a könnyeimmel küszködök. A bwin-en birkózva figyelem a Sportklubon a Ketterling-Leeds FA Kupa meccset. (Szerencsére pont feltettem ezerötöt egy perccel a vezető gól előtt.) A Leeds totál mezőfölényben, de nem a vezetés csak nem akar megszületni, pont azon gondolkodtam, hogy most már tegyem meg a Leeds-et továbbjutásra, mert végre van szorzó, amikor - szerencsére arra tettem, hogy gól születik - a hazaiak a levegőből begyömöszölik a labdát. Én megnéztem a nyereményt, rendben, ott van, aztán teszek veszek a konyhában, amikor hallom, hogy megy a visszajátszás, merthogy iszonyú zűrös gól. Felpillantok, tényleg egy levegőben tekergő ad hoc Laookon szoborcsoportot látok, tekintetemet visszavetem a marhapörköltre, és akkor a kommentátor szájából a következő mondat, a még mindig folyamatban levő lassítást kommentálva: "Utolsó ölelésüket egy száguldó mentőautó szirénája szakította félbe." Hát kész. Itt szétröhögtem az agyamat. Mire letöröltem a könnyeim, annyival még kiegészítette, hogy "közben továbbra is viharként tombol az időjárás." Nov. 24. Futó gondolat az európai focit megrengető bundákról Gyakorlott, tehát függő, azaz kezelésre szoruló tippelő csak legyint, ha meghallja ezeket a híreket. Na és ha megvettek hétvégenként négy-öt meccset? Egy becsületes fogadó minden bukott szelvényén legalább egy, de van úgy, hogy kettő, sőt, három bundát talál. (Vagy ne adj Isten négyet, de akkor legközelebb már tényleg csak jobb lehet.) Ja, a Jokerittel pedig örökre szakítottam. Mondjuk ha valaki megnézi a Tippmix sirám képgalériában a címerüket, a közepe felé, az azt mondja, hogy marha vagyok, hogy csak most. Nov. 19. A legszebb hír Még a vébé kvalifikációk megkezdése előtt hallottam, hogy a szlovén miniszterelnök megfogadta, hogy amennyiben túllépnek Oroszországon, akkor személyesen pucolja ki a válogatott játékosainak a focicsukáit. Ma délben, a Kossuthon, a déli krónika végén bemondták, hogy a szlovén miniszterelnök tartotta a szavát. :) Nov. 15. Tippmix aforizma, Cromwell után: Oliver Cromwell: "Bízzál Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" Hogy lehet ezt a tippmix nyelvére lefordítani? "Szurkolj a magyar csapatnak, de pénzt azért az ellenfélre tégy!" Nov. 8. Mindjárt kezdődik a Lazio-Milan. Amilyen átszellemült arccal vonultak ki, amilyen elszántsággal igazította az egyik a sportszárat: látszik, hogy itt komoly emberek fognak valami komoly dolgot komolyan venni. Forza Calcio! November 4. Állapotjelentés, azaz megjöttek a kazanyi faszagyerekek Mottó: "Ülök egy rózsaszínű kádban" 1. A tippelő munkához lát, lássa a medvét! A napi munka (tippelendő meccsek kiválogatása) során a BL meccseket is górcső alá vettük, noha már több soron megfogadtuk, hogy sem BL, sem Európa Liga mérkőzésekre nem fogadunk. (Egyre erősödik ugyanis a benyomás, hogy a nemzetközi kupaporondon jóval több a váratlan, kiszámíthatatlan eredmény, mint egy ország hazai pontvadászatában. Tudományos adatokkal ezt alátámasztani nem tudjuk, ez pusztán lassan rögeszmévé fajuló impresszió.) Bár a Kazany-Barcelonát előre kizártuk a tippelendők sorából, azért természetesen ennek az összecsapásnak a beharangozóját is elolvastuk, s érdemes volt, mert hogy mit nyilatkozott az orosz bombagól szerzője, Alekszandr Rjazancev*** 23 éves középpályás, azt hangsúlyozandó, hogy tisztában vannak azzal, hogy a két héttel ezelőtti bravúrt el kell felejteni? Íme: „Most is olyan lelkiállapotban készülünk a Barcelona ellen, mint két hete a meccs előtt, s nem olyanban, amilyenben utána voltunk.”

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?puppy [ 2012-11-06 08:27 ]

Ti nyertetek mostanaban ?döntetlen [ 2010-01-24 14:32 ]

Csá mindenki!
Egy kérdésem volna? Hogy lehet az hogy Tegnap a
Juventus - Róma 1:2 lett, igen ám de a 93\' percben és a tippmix ugy szól a fogadásnál hogy a 90\' percre fogadsz, és az pedig 1:1 volt.
Még video is van a neten róla!
Következő kérdés: a szerencsejatek.hu -nál viszont kipirosozták a döntetlent és beirják hogy Róma nyert, azaz :
Juventus - Róma 1:2 Ami nem 90 percre értendő, mivel a 93 percben jött a Rómától a gól, Riisetől
Na most sztetek mi a gáz, ilyenkor.????
Majd írjon valaki, és világosítson már fel, thank you.
Bye-byesomlai andrás [ 2008-12-17 15:52 ]

tippmix társat keresek feles beszállásba kőszőnettel sűrgős
Üzenőfal


Név:

Üzenet:


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!